8 d’abril del 2011

COMISSIÓ DE FESTES D' ITACA


 http://4.bp.blogspot.com/_x88TSNVHDmA/SiUD8V1HaZI/AAAAAAAABaQ/V2YWdWPkn3o/s400/fiesta2.bmp


Una Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa pares i mares d'una escola .
Dins de l'AMPA d' Itaca s'organitzen diferents tasques en Comissions de Treball, els membres de les quals són mares/pares voluntaris que no reben retribució de cap mena pel seu treball.
Una d'aquestes és la Comissió de Festes.
Els seus integrants, sempre engrescadors, intenten que qualsevol celebració sigui una ocasió inoblidable per les famílies itaquines.
Elisabet Miravitlles, Bea Martínez i en Jaume Terradellas, molt amablement han col.laborat responent a unes qüestions que els hem plantejat per tal que coneguem més a fons els saraus d'Itaca.

Pregunta: Quines són les principals tasques/responsabilitats que desenvolupa la Comissió de Festes?
Resposta: La comissió de festes s'encarrega de col.laborar amb l'escola en l'organització i realització de les diferents festes tradicionals catalanes que se celebren durant el curs escolar. L'AMPA d' Itaca participa directament en les celebracions de:

- Sant Nicolau, esmorzar pels nens de primària i els mestres.
- Dijous Gras, esmorzar de pa amb botifarra pels més grans i un berenar de coca i xocolata pels menuts.
- Concurs de Ball del Carnaval de primària.
- Berenar de Sant Jordi pel parvulari.

Una altra tasca important d'aquesta comissió, és l'organització de la Festa de Final de Curs. Aquesta és una festa per a tots els Itaquins i Itaquines que compta amb la col.laboració de l'escola i de grups tant imprescindibles en la geografia itaquina com la colla de Diables i Timbalers d'Itaca, o el gegant Ulisses. Des de la comissió de festes, s'assumeix l'organització i coordinació de la festa, que no es podria realitzar sense la participació dels grups ja esmentats i de molts altres pares voluntaris.
La comunicació amb l'escola es realitza directament entre un membre de la comissió i l'equip directiu de l'escola. Aquelles decisions importants que cal prendre des de la comissió es plantegen i debaten en les reunions permanents de l'AMPA.

P: Teniu algun objectiu o full de ruta?
R: Els membres de la Comissió actual, fa entre dos i tres anys que hi participem. La nostra idea és mantenir el full de ruta establert, sense masses canvis pel que fa a les "celebracions" que organitza l'escola i en les que nosaltres només hi tenim una petita participació. Allà on ens plantegem i podem "innovar" més, respecte anys anteriors, és en la festa de final de curs. Animem a tothom a proposar noves activitats o idees per la festa.

P: Quantes persones integren aquesta comissió?
R: En aquests moments en la Comissió som tres persones: l'Elisabet Miravitlles, la Bea Martínez i en Jaume Terradellas. La dedicació que demana la realització de les tasques esmentades es divideix:
-Tasques de coordinació i organització : requereixen una inversió de temps petita però continuada al llarg del curs.
-Participació en les festes organitzades des de l'escola: Requereixen inversions de temps puntuals en horaris lectius. En molts casos per a la realització d'aquestes tasques es requereix el suport d'altres pares voluntaris.
-Organització i coordinació de la Festa de final de curs: L'organització i coordinació s'inicia mesos abans de la festa, però la feinada arriba el dia mateix de la festa. Aquesta és la tasca que requereix quan inversió de temps més gran. No seria possible la seva realització sense comptar amb l'ajut de pares i mares voluntaris que el mateix dia de la festa participen en: la decoració i preparació del pati de l'escola; la realització de jocs, contes i tallers; l'atenció al bar; i en la recollida final de material i deixalles.

P: Són suficients?
R: Quan es tracta de festes: quants més serem, més riurem!

P: Cal alguna preparació o talent especial?
R: No, per participar en aquesta comissió només fan falta ganes i una mica de temps!

P: Quina de les accions que porta a terme la comissió és més complicada/desagraïda ?
R: Com a complicada, proposaríem l'organització i el desenvolupament de la Festa de final de curs....si surt bé però, és molt agraïda.

P: Quina de les accions que porta a terme la comissió és més senzilla/agraïda?
R: La col.laboració amb les festes tradicionals organitzades des de l'escola estan relativament establertes des de fa temps i tenen una repercussió que considerem molt positiva en l'educació dels nostres fills.

P: Que li diríeu a un pare/mare que s'està plantejant participar més activament en l'escola dels seus fills?
R: Que s'animi! Que sempre es pot trobar una mica de temps per millorar el que es fa a l'escola i que tots hi podem dir la nostra!

P: Què penseu ajudaria a millorar la nostra associació?
R: Definitivament, una major implicació i participació de tots els pares i mares de l'escola.

P: Quin missatge voleu fer arribar als pares /mares de la comunitat itaquina?
R: Una mica reiteratiu però: que s'animin a participar...que qualsevol forma de participació és benvinguda, i que us necessitem a TOTS i TOTES per a que la festa de final de curs surti bé i en puguem gaudir!


Esperem que hagueu trobat interessant aquesta iniciativa per conèixer millor algunes de les activitats festives que realitzen, a l’escola, els nostres fills. Per qualsevol dubte o proposta, no dubteu en posar-vos en contacte amb ells en l’adreça: comfestes10@gmail.com

2 comentaris:

  1. Anònim7/08/2011

    Molt ben organitzada!

    ResponElimina
  2. Anònim7/20/2011

    Moltes gràcies a tots per col.laborar a la Festa de Final de Curs!

    Comissió de Festes

    ResponElimina